Kan ik de (online) activiteiten van mijn contacten in de gaten houden?

Ja, dit kan met behulp van de website tracker.

Door de website tracker op je website te installeren kun je in Nexxtmove per contact bekijken of hij/zij jouw nieuwsbrief heeft gelezen en op welke woning of welk artikel er eventueel is doorgeklikt. Ook kun je dan zien welke pagina’s deze contactpersoon eventueel op je website heeft bekeken.

Zo installeer je de website tracker:
1. Log in op Nexxtmove en ga naar instellingen

2. Klik vervolgens op website koppeling

3. Nu zie je de code van de website tracker staan, deze kun je kopiëren en zelf op je website plaatsen (bijvoorbeeld in de footer), of je kunt de code doorsturen naar je websitebouwer met de vraag deze voor je op je site te installeren. Als je een Realworks website hebt, neem dan even contact met ons op betreft het installeren van de code.

Aandachtspunten betreft het installeren van de website tracker:
– Zorg dat de website tracker op iedere pagina van je website wordt ingeladen, anders mis je gegevens. Daarom is de header/footer van je site een geschikte plek, want deze wordt doorgaans bij iedere pagina op je site getoond.

– Denk aan de AVG! Je mag niet zomaar, zonder dit te melden, gedrag van contacten en websitebezoekers tracken. Zorg daarom voor een duidelijke cookiemelding waar sitebezoekers akkoord kunnen geven (of juist kunnen weigeren) betreft het feit dat hun gedrag getrackt wordt.