Domeinvalidatie (vereist per 15 juni 2022)

Om het verzenden van nieuwsbrieven nog verder te optimaliseren, dient het domein dat wordt gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief te worden gevalideerd in je Nexxtmove account. Vanaf 15 juni 2022 is dit een voorwaarde om nieuwsbrieven te kunnen (blijven) versturen via Nexxtmove.

Hoe kan ik mijn domein valideren?
Ga hiervoor naar instellingen > koppelingen > domeinen binnen jouw Nexxtmove account. Zie je hier nog niks staan? Klik dan op ‘Domein toevoegen

In het veld waar je de domeinnaam moet invullen, vul je het stukje na de ‘@‘ uit je e-mailadres in. Stel, wij versturen nieuwsbrieven vanuit support@nexxtmove.nl, dan is de domeinnaam die ingevuld moet worden ‘nexxtmove.nl‘.

Nadat je op ‘Voeg domein toe‘ hebt geklikt, verschijnt er een drietal codes. Deze codes dienen als CNAME records te worden toegevoegd aan jouw domein. Wellicht kunt je dit zelf, maar anders kun je de codes en instructie doorsturen naar jouw domeinbeheerder of webbouwer. Let erop dat je zowel de code onder ‘Host‘ als de code onder ‘Waarde‘ doorstuurt en dat je die juiste waarde bij de juiste host noteert.

Wanneer de DNS records zijn toegevoegd aan jouw domein, kun je deze valideren in Nexxtmove. Ga hiervoor weer naar instellingen > koppelingen > domeinen en klik vervolgens op de ‘nog te valideren‘ melding. Klik vervolgens rechts bovenin op ‘valideren‘.

Als de DNS Records correct zijn toegevoegd, worden ze ‘groen‘. Krijg je een foutmelding? Controleer dan of de DNS records wel correct zijn toegevoegd, of laat je domeinbeheerder/webbouwer dit nakijken.